Träningskvällarna börjar 18.30 med lite uppmjuknings/styrkeövningar innan själva dansträningen startar. Många folkdansare får med tiden problem med höfter, knän och vrister och det är för att undvika det som övningarna görs. När alla känner sig redo och uppvärmda startar kvällens dansträning. Emma som är dansinstruktör går igenom, visar och förklarar. Ingen förväntas vara proffs och vi skrattar mycket tillsammans.

Bekväma kläder underlättar, när vi tränar har vi inte på oss folkdräkt. Folkdräkten används för mer högtidliga tillfällen och ibland till våra uppvisningar. Har du/ni ingen folkdräkt finns det möjlighet att låna om du/ni vill vara med på en uppvisning.

Träningskväll

Vår spelman Britt-Mari håller reda på noterna till låtarna och håller ögonen på hur dansen framförs. Emma och Britt-Mari samarbetar mycket med dans och musik så det ska stämma överens. Den som har lust att vara med och spela är också mycket välkommen. Alla instrument är välkomna och det är mycket spel på gehör.

Under kvällen har vi en kortare paus (obs inget fika!) och avslutas sedan med en liten sångövning. OBS! Vi lägger ingen vikt vid skönsång!
Sista måndagen i månaden har vi ett föreningsmöte och dansar då bara en timme.
Välkommen till vårt gäng!